2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Gyurcsány beszédet tartott: újraosztja a közös vagyont

Beszédet mondott a volt miniszterelnök, szerinte „ideje a valósággal foglalkozni”, valamint többek között leszögezte, hogy hazafias dalokkal nem lehet bort venni a boltban. 

Szeptember 22-én, pénteken beszédet tartott Gyurcsány Ferenc, melyet a DK-vezér közösségi oldalán is követhettek az érdeklődők. Az árnyék-miniszterelnök férje beszéde elején azt javasolta, hogy „foglalkozzunk a valósággal”, majd lehazugozta a valódi kormányt. Az ellenzéki politikus elmondta, szerinte „a haza” már nem vigyáz az állampolgárokra, majd arra szólította fel a nézőket, hogy „foglalják vissza a hazát!”

„Egy ember helyett egy dollár”

Beszéde során a bukott kormányfő elárulta azt is: úgy látja, hogy már „egy ember helyett, egy dollár egy szavazat.” Majd később hozzátette azt is: szerinte

azt kell mondani, hogy újraosztjuk a közös jövedelmet, a közös vagyont.”

„[...] közös lesz a haza, közös lesz a döntés, [...] mert nem lehet keveseké az ország!” – ecsetelte.

„Szoktam vásárolni”

„Jobban kell annak hozzájárulni, akinek többje van” – fejtegette a bukott miniszterelnök, aki szerint a hazafiság nem hazafias dalok éneklése. „Hazafias dalokból nem lesz hazafias politika” – szakértette meg. „Szoktam vásárolni, ma is vásároltam” – ismertette hallgatóival beszéde egy pontján Gyurcsány Ferenc, ugyanakkor rámutatott arra is:

 

a boltban hazafias dallal nem lehet borért fizetni”.

„Ettől nem konzervatív lesz, hanem bugris”

„A maiak hazafisága nem arról szól, hogy nekünk hogyan lesz jobb”, hanem arról, hogy „nekik hogyan lesz jobb”– tért ki rá Gyurcsány Ferenc, majd elmondta, hogy mi mind a teremtett világ részei vagyunk. „Attól valaki nem lesz jó konzervatív, hogy ha megyei kormányhivatal vezetőjét főispánnak hívja, ettől nem konzervatív lesz, [...] hanem bugris” – érvelt.

Az Orbán-forint gyenge forint, az Orbán-árak magas árak”

– ismertette gazdasági elemzését a volt miniszterelnök, majd rámutatott, hogy ez sehol sincs megírva az Ószövetségben. „A dolog egyszerű: el kell mondani Magyarországnak, hogy van ennek a kormánynak alternatívája” – húzta alá. „Nem kívánunk a háború útján együtt menni ezzel a kormányfővel” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc akinek beszédét a mandiner foglalta össze.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató