2023. december 08. -
EUR : 380.77
USD : 353.22
Időjárás ikon

Zaharova: undorító és veszélyes, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője hazudott, amikor Oroszországot hibáztatta a hirosimai tragédiáért – közölte Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Telegram-csatornáján.

Zaharova azt írta, hogy von der Leyen “meglehetősen figyelemre méltó beszédet mondott” az Atlanti Tanács szeptember 21-i díjátadó ünnepségén.

“Megdicsérte a japán kormányfőt, amiért támogatja a kijevi rezsimet és harcol Oroszország ellen. Felidézte, hogy családja hirosimai, és rokonai ott haltak meg az 1945-ös atombombázás során. Egy szót sem szólt az Egyesült Államokról és a washingtoni hóhérokról, akik bombákat dobtak japán városokra és civilekre” – írta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

KÖZÖLTE, HOGY “AZ EU TÖRTÉNELMÉNEK LEGNAGYOBB KORRUPCIÓS BOTRÁNYAINAK VÁDLOTTJA MÉG TOVÁBB MENT – HIROSIMA TRAGÉDIÁJÁT … ÁTHÁRÍTOTTA, OROSZORSZÁGRA”.

Zaharova idézte von der Leyen szavait is: “Sok rokona meghalt, amikor az atombomba porig rombolta Hirosimát. Ön a túlélők történetein nőtt fel, és azt akarta, hogy mi is meghallgassuk ezeket a történeteket, hogy nézzünk a múltba, és tanuljunk valamit a jövőről. <…> Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik. Ez undorító, ez veszélyes, és a Hirosima árnyékában megbocsáthatatlan”.

“AMI UNDORÍTÓ ÉS VESZÉLYES, AZ AZ, AHOGYAN URSULA VON DER LEYEN HAZUDIK” – ÍRTA AZ OROSZ KÜLÜGYI SZÓVIVŐ.

1945 augusztusában az Egyesült Államok atombombákat dobott le a japán Hirosima és Nagaszaki városokra. Közvetlenül a két bomba robbanásakor mintegy 220 ezer ember halt meg, több mint 200 ezren a halálos dózisú sugárzás miatt haltak meg. Az áldozatok túlnyomó többsége civil volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató