2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Szombatra bekopogott az ősz, az esernyő ne maradjon otthon

Sok lesz felettünk a felhő szombaton, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső, de a déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak.

Szombaton többfelé jelentős csapadékmennyiség hullhat, az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló a szél megélénkül, olykor megerősödik – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 33 fok között várható, nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő. Szombaton elsősorban a Dunántúl délkeleti részén, illetve a Dunától keletre valószínűek délről, délnyugatról, észak, északkelet felé mozgó zivatarok, amelyekhez felhőszakadás , viharos széllökés, és jégeső társulhat. Heves zivatar is valószínű, amelyet károkozó szélroham és nagyméretű jég kísérhet. 

Szombat napközben, este gyors mozgású zivatarrendszerek is létrejöhetnek, amelyek nagyobb területen okozhatnak károkozó szélrohamokat. Az időjárási helyzet függvényében szombaton (főként napközben, este) a piros fokozatú riasztás is kiadásra kerülhet.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató