2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A nyílt utcán lőttek agyon egy férfit Ausztriában, Magyarországon fogták el a menekülő gyanúsítottat

Lelőttek egy 34 éves férfit Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) vasárnap hajnalban. A gyilkosság a nyílt utcán, egy pláza előtt történt a járókelők szeme láttára. A menekülő gyanúsítottat Magyarországon fogták el a rendőrök vasárnap reggel.

Stefan Loidl rendőrségi szóvivő szerint a török származású férfit 3 lövéssel ölték meg hajnali fél 1 körül, a Cine Nova mozikomplexum előtti parkolóban. A helyi rendőrség az ügyben nyomozást indított.

Az egyik szemtanú szerint a parkoló, ahol a gyilkosság történt teljesen tele volt, és több száz látogató láthatta a véres eseményeket.

A 42 éves gyanúsított a lövöldözés után autóval Magyarországra menekült – feltételezhetően azért, mivel Wiener Neustadtból a határ akár egy óra alatt is elérhető.

A FÉRFIT VÉGÜL HAZÁNK TERÜLETÉN, VASÁRNAP REGGEL TARTÓZTATTÁK LE A MAGYAR RENDŐRÖK A KIADOTT UNIÓS ELFOGATÓPARANCS ALAPJÁN.

A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottat Magyarországnak ki kell adnia Ausztriának, de az még nem tisztázott, hogy erre mikor kerül sor.

„Mint mindenki mást, engem is megdöbbentett a ma éjjeli szörnyű tett. Ha belegondolunk, hogy több száz ember – többségében fiatalok – voltak a helyszínen, felfoghatatlannak tűnik az egész borzalmas eset. Megkönnyebbültem és örülök, hogy az elkövetőt már elkapták, és azonnal elindulhat az eljárás ellene” – kommentálta a történteket Klaus Schneeberger polgármester.

Szeretném kifejezni hálámat a végrehajtók kiváló munkájáért és a tanúk értékes vallomásáért – idézi a Kronen Zeitung a polgármester szavait.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató