2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Vona elszabadult: Az a feladatom, hogy sámán legyek

Még szeptember elején jelentette be a Jobbik korábbi bukott elnöke, hogy visszatér a pártpolitikába, és a nevével fémjelzett Második Reformkor Egyesület párttá alakul. Az új párt identitását úgy fogalmazta meg: a Második Reformkor lehet az önszerveződő Magyarország, az önbecsüléssel bíró társadalom, valamint az összetartó ország legszebb jövőképe.

A Hír FM Bezzeg című műsorában Vona Gábor elmondta, rengeteget töprengett azon, hogy az ellenzék miért tart ott, ahol jelenleg tart. Úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt években nem fektettek kellő energiát a szervezetépítésbe, illetve a saját pártjuk humánerőforrás-gazdálkodására.

– Boldog-boldogtalan bekerül ezekbe a pártokba – érvelt Vona Gábor, aki hibának tartja, hogy az ellenzéki pártok nem szűrték meg a párttagságukat.

Nem a Békemenetet szervezzük, hanem az alapcsapatot – tette hozzá, megemlítve azt is, hogy pártja előtt éppen ezért a következő lépés az országos alapszervezet létrehozása.

Szerinte Orbán Viktorra egyfajta sámánként tekintenek az őt tisztelők, és műsorvezetői kérdésre Vona Gábor úgy fogalmazott, ő maga is az szeretne lenni.

A feladatom az, hogy sámán legyek, de nem akarok Orbán-epigon lenni

– mondta Vona Gábor, aki arról is beszélt, hogy amennyiben pártja eljut odáig, úgy nagy valószínűséggel miniszterelnök-jelölt sem lenne.

Vona Gábor beszélt pártjának rövid távú céljairól is.

Ne tekintsünk annyira elvakult törzsi logikával a másikra, ahogy mi most ezt tesszük Magyarországon. Azt hiszem, mindig lesznek törzsek. És nyilván egy törzset különféle izmusok mentén a legkönnyebb megszervezni, ezen nem lehet változtatni – de azon, hogy ezek a törzsek hogy viszonyulnak egymáshoz, azon lehet változtatni, és lehet, hogy a mi szerepünk a magyar közéletben az pontosan ez.
– Aki ránk szavaz, lehet hogy nem kapja meg, hogy mindenben az ő véleményét harsogjuk vissza, de azt a fajta élményt viszont átéli, hogy van egy párt,  amelyik megértéssel, nyitottsággal fordul egyik meg a másik oldal irányába is – fejtette ki Vona Gábor.

Hosszútávú terveiről szűkszavúbban nyilatkozott, szerinte azokat „még tervezni kell”, de ezek között szerepel, hogy az egyre növekvő közösséget egyben tudja a későbbiekben is tartani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató