2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Brit belügyminiszter: "a multikulti megbukott"

Suella Braverman szerint egzisztenciális kihívást jelent a Nyugat számára a migráció - írja a bennfentes.net.

Suella Braverman szerint a multikulturalizmus "megbukott", mivel a bevándorlás "egzisztenciális kihívást" jelent a Nyugat számára.

A belügyminiszter kedden Washingtonban, a konzervatív American Enterprise Institute (AEI) agytröszt előtt tartott beszédében azt mondta, hogy az Európába irányuló bevándorlás "túl sok és túl gyors" volt.

"Az ellenőrizetlen bevándorlás, a nem megfelelő integráció és a multikulturalizmus téves dogmája mérgező kombinációnak bizonyult Európa számára az elmúlt évtizedekben"

- mondta.

"A multikulturalizmus nem követeli meg a bevándorlóktól az integrációt. Ez kudarcot vallott. Mert lehetővé tette, hogy emberek jöjjenek a társadalmunkba, és párhuzamos életet éljenek benne".

Hozzátette: "Az ellenőrizetlen és illegális migráció egzisztenciális kihívást jelent a Nyugat politikai és kulturális intézményei számára." A belügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy

a bevándorlás elleni fellépés elmaradása "megteremti a szélsőségesebb politika feltételeit".

Braverman szerint a számok csökkentése érdekében nem lenne szabad, hogy a homoszexuális vagy női mivolt miatti diszkriminációtól való félelem elegendő legyen ahhoz, hogy az emberek menekültstátuszra jogosultak legyenek.

Beszédében megkérdőjelezte, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1951-es menekültügyi egyezménye "megfelel-e a modern kornak". Braverman idézte a jobboldali Centre for Policy Studies által kiszámított számadatokat, amelyek szerint az egyezmény jelenleg azt jelenti, hogy világszerte "legalább 780 millió embernek" van joga menedékjogot kérni egy másik országban.

 

Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató