2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Óriási robbanás volt Üzbegisztán fővárosában, Taskentben (videó)

Robbanás és tűz teljesen elpusztított egy raktárépületet Üzbegisztán fővárosában, Taskentben csütörtökön kora reggel a helyi média beszámolói és a helyszínről készült drámai videók szerint.

A tűzoltók a hatalmas lángokkal küzdenek, amelyek egy ipari zónát borítottak el, nem messze az Iszlam Karimov taskenti nemzetközi repülőtértől. Az első robbanás állítólag egy vámraktárat rázott meg, de a hatóságok még nem erősítették meg az incidens pontos okát.

 

Egy Telegram-posztban az üzbég egészségügyi minisztérium közölte, hogy meg nem határozott számú embert szállítottak kórházba kezelésre, de megjegyezte, hogy “súlyos sérültek nincsenek közöttük”.

Az incidens helyszínére több mentőautó érkezett, míg a mentőszolgálatok szerint legalább 16 tűzoltóegységet vetettek be a tűz megfékezésére.

A BALESET HELYSZÍNÉN ÉS A KÖRNYEZŐ LAKÁSOKBAN A TŰZBEN MEGSÉRÜLT EMBEREK SÜRGŐSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSÁT IS BIZTOSÍTJÁK” – TETTE HOZZÁ A MINISZTÉRIUM.

A robbanás üvegeket tört össze és épületeket rongált meg a raktárépület közelében, és a jelentések szerint az egész várost megrázta. Az interneten keringő fotókon látszik, hogy a füstfelhő több száz méter magasra emelkedik a levegőbe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató