2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A szlovák választások sem mehetnek végbe Soros György közreműködése nélkül

Előrehozott választásokat tartanak Szlovákiába szeptember 30-án. Nem meglepő módon Soros Györgyék a szomszédos országban is bele akarnak szólni a választások kimenetelébe, hiszen már évek óta befolyásolják a közéletet a különböző pozíciókba helyezett politikusaik révén, de persze a sajtót is rendesen kitömték pénzzel.

Erről írt sorozatának első cikkében a Tűzfalcsoport. 

 

Soros György már 1992-ben létrehozta alapítványát (Nyílt Társadalom Alapítványok Pozsony – OSFB) Szlovákia későbbi fővárosában. Az azóta eltelt időszak alatt az amerikai spekuláns korlátlan anyagi erőforrásai, illetve a kulcsfontosságú pozíciókba ültetett bizalmasai révén a szlovákiai politikai életet, az (ál)civilszférát és a sajtót is befolyása alá vonta 

-írja a portál, ami részleteibe menően számol be arról, hogy  Zuzana Čaputovájelenlegi államfő például hány ponton kötkető a spekulánshoz. Továbbá írnak arról is, hogy 2017. szeptemberében a hivatalban lévő köztársasági elnök, Andrej Kiska – akinek tanácsadói ezer szállal kötődtek Soroshoz – már személyesen tárgyalt New Yorkban a milliárdossal, hogy ezt követően első számú szószólókéntképviselje a nyílt társadalom eszméjét a szlovák és az uniós fórumok előtt.

A teljes cikk itt érhető el!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató