2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Belehalt sebesülésébe a rotterdami lövöldözés 14 éves áldozata

Péntekre virradóan elhunyt az előző nap Rotterdamban, két helyszínen, egy lakóházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözés harmadik, 14 éves áldozata - közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva pénteken.A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon csütörtök délután közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nem sokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást.

Fred Westerbeke, a rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője péntek reggel közölte: a 14 éves áldozat a belvárosi lakóházban elkövetett első lövöldözésben halálosan megsebesített 39 éves nő lánya. A fiatal áldozat ikertestvére még a lövöldözés ideje alatt menekült el a helyszínről, és a szomszédoknál keresett menedéket. A lövöldözés áldozata továbbá az egyetemi klinika oktatótermében halálosan megsebesített 46 éves tanár - emlékeztetett.A hírportál beszámolt arról, hogy a 32 éves elkövető, akit Faoud L. néven azonosítottak, az orvosi egyetem hallgatója és a lakóházban lelőtt nőnek és lányának szomszédja volt, akik többször tettek bejelentést a rendőrségen az elkövető kutyájával és nyulaival szembeni nem megfelelő bánásmódja miatt.

Faoud ismert a bűnüldöző szervek előtt.

Legutóbb 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, ami elmarasztaló ítélettel zárult. Az ítéletről az ügyészség értesítést küldött az orvosi egyetemnek, amelyben "komoly aggályokat" fogalmaztak meg a hallgatóval kapcsolatban. A levelet az elkövető később megosztotta az interneten, kifogásolva, hogy nem kaphat diplomát, noha minden vizsgáját sikerrel teljesítette. Bejegyzésében egyik tanárát, egy, a 40-es éveiben járó orvost hibáztatott - írták.A rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője csütörtök esi sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsított tette elkövetésekor a holland rendvédelmi szervek "harci típusú" ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözést követően felgyújtotta az áldozatok házát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikára ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtte a tanárt. Az elkövetőt a kórház közelében fogták el, miután a kórházat is felgyújtotta.

A férfi egyedül cselekedett, szándékát előre kitervelte, amit az is bizonyít, hogy a lövöldözés két helyszíne legalább másfél kilométerre van egymástól" - tette hozzá a rendőrkapitány.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató