2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Buszsofőrnek áll a PDSZ volt kommunista elnöke

Volt PDSZ-elnök: Buszsofőrként jobban lehet keresni.

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi választmányi elnöke, Szűcs Tamás októbertől buszsofőrként dolgozik majd, miután még a nyáron rendkívüli felmondással fejezte be az iskolai munkát.

 

Most végeztem el egy képzést, októbertől egy magáncégnél leszek buszsofőr, a fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban

– árulta el Szűcs a Népszavának.


A PDSZ korábbi választmányi elnöke azt is elárulta: egy ideje már érlelődött benne a gondolat, hogy más munka után nézzen, a végső lökést azonban a státusztörvény bevezetése adta meg.

Ha nincs ez a törvény, lehet, hogy nem billen át a dolog. Eddig sem volt rózsás a helyzet, ám most kifejezetten pocsék

– mondta.

Egy másik, neve elhallgatását kérő, vidéki általános iskolai tanár azt mondta, a pályaelhagyáson akkor kezdett gondolkodni, amikor GYES-ről visszatérve azzal szembesült, hogy az álláshelyét már valaki más töltötte be az iskolában, neki pedig – történelem–német szakos tanárként – szinte folyamatosan csak napköziztetnie kellett.

Rengeteg a kettős mérce a rendszerben, igazából nem az számít, hogy milyen tanár vagy, hanem az, hogy milyen a kapcsolatod a főnökkel 

– mondta.

Szerinte az új Nemzeti alaptanterv (NAT) is rossz, a mostani NAT alapján pedig már történelmet sem nagyon szeretett tanítani, mert a gyerekeknek hihetetlen mennyiségű tananyagot kellene megtanulniuk. Azt is kifejtette, hogy az ő iskolájukban sokan el sem olvasták az új szabályozást, így ő számított különcnek azzal, hogy elolvasta és kritikát is megfogalmazott a tervezettel kapcsolatban.

Már saját álláskereső portáljuk is van a pályaelhagyó kommunistáknak

Nemrég elkészült egy weboldal, aminek a célja, hogy a pályaelhagyó pedagógusok új munkát találjanak maguknak. Az oldalt is egy pályaelhagyó tanár készítette két barátjával. 

Létrehozták a tanitottam.com weboldalt, ahol a munkáltatók specifikusan a pályaelhagyó pedagógusoknak hirdethetnek meg álláslehetőségeket. Az oldalon a munkáltatókat és a munkavállalókat is ellenőrzik, hogy a visszaéléseket kiszűrjék. 

A honlapon nem sok munka van egyelőre meghirdetve, de a betöltetlen állásokkal a reményeik szerint folyamatosan tudják majd tölteni az oldalt.

 

(Index)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató