2023. december 01. - Elza
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Trump: Oroszország egy vagyont keres

Az energiaárak szárnyalása növelte Oroszország bevételeit, miközben az Egyesült Államokra komoly gazdasági veszélyek leselkednek a tiszta energiára történő átállás miatt – állította szerdán Donald Trump volt amerikai elnök.A Detroit közelében található, szakszervezetek által nem támogatott autóalkatrész-gyártó Drake Enterprises vállalatnál felszólalva Trump elítélte Joe Biden elnök kormányát az elektromos járművekre és a tiszta energiára vonatkozó politikája miatt, és azt az amerikai autóiparra nézve veszélynek bélyegezte. Az elektromos járművekre való átállás megöli a munkahelyeket Amerika legnagyobb autógyártóinál, és végül elavulttá teszi azokat – figyelmeztetett Trump.

“AZ AUTÓIPARI DOLGOZÓK SZÁMÁRA BIDEN ELEKTROMOS ÁTÁLLÁSA ÁTMENET A POKOLBA” – JELENTETTE KI A VOLT ELNÖK. “ÁTMENET A MUNKANÉLKÜLISÉGBE.”

Trump szerint az USA “energiafüggetlenebb” volt Oroszországnál és Kínánál az ő elnöki hivatali ideje alatt, míg most “könyörgünk az országoknak, hogy adjanak nekünk benzint”.

“EL FOGJUK VESZÍTENI AZ ORSZÁGUNKAT” – FIGYELMEZTETETT TRUMP, AZZAL ÉRVELVE, HOGY MOSZKVA EGY VAGYONT KERESETT ÉS TOVÁBBRA IS PROFITÁL A MAGAS OLAJÁRAKBÓL.

A globális olajárak június óta 30%-kal emelkedtek, miután az OPEC és szövetségesei, élükön Oroszországgal, önkéntes termeléscsökkentést hajtottak végre. Csütörtökön az árak több mint egy éve a legmagasabb szintet érték el, az irányadó Brent hordónként 97 dollár fölé emelkedett. Az amerikai West Texas Intermediate határidős jegyzése elérte a hordónkénti 95 dollárt, ami 2022 augusztusa óta a legmagasabb árat jelenti.

Szakértők azt jósolják, hogy az árak az év hátralévő részében magasak maradnak. Az üzemanyagárakat tovább emelte az is, hogy Oroszország exportkorlátozásokat vezetett be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató