2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Medvegyev: "Újabb szubjektumok is csatlakozni fognak Oroszországhoz"

Vlagyimir Putyin orosz államfő az újraegyesítés napjaként ünnepnapnak minősítette szeptember 30-át.

Az oroszok ugyanis pontosan egy évvel ezelőtt foglalták vissza azt a négy, addig Ukrajnához tartozó megyét, ahol pár nappal korábban népszavazásokat rendeztek az Ukrajnától való elszakadás ügyében. Közben Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő azt mondta, az oroszok újabb ukrajnai területeket is el akarnak foglalni.

„Egy évvel ezelőtt valóban történelmi és az ország életét megváltoztató esemény történt: aláírtuk azokat a megállapodásokat, amelyek értelmében négy új szubjektum csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz"

– magyarázta Vlagyimir Putyin orosz államfő az új ünnepnap fontosságát hangsúlyozva.

Megszólalt Putyin elődje, Dmitrij Medvegyev is, aki most a Biztonsági tanács elnökhelyettese. „A különleges katonai művelet a náci kijevi rezsim teljes megsemmisítéséig és a történelmileg orosz területek felszabadításáig tart.

Győzni fogunk, és újabb szubjektumok is csatlakozni fognak Oroszországhoz

– mondta a politikus. Medvegyev szerint a tavalyi népszavazáson az érintett térségek sorsdöntő lépést tettek, úgy döntöttek a haza részévé kívánnak válni. „A döntés nem csupán a történelmi igazság helyreállítását szimbolizálta, hanem a kolosszális akaraterővel és önfeláldozóképességgel rendelkező orosz nemzet egységét is” – vélekedett Medvegyev.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató