2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Szimbolikus házasságot kötött a lengyel ellenzék egyik buzeráns vezetője

Robert Biedroń, az ellenzéki Tavasz párt vezetője, valamint a baloldali összefogás egyik vezető alakja szimbolikus ceremónia során “házasodott össze” partnerével – írja a Polsat News.

Biedroń és párja, Krzysztof Śmiszek képviselő egy színházi előadás közben kötötte össze az életét szimbolikus jelleggel, kifejezve reményüket, hogy egy nap majd ténylegesen, jogszerűen is összeházasodhatnak hazájukban. A pár 23 éve van együtt.

“Amikor Słupsk polgármestere voltam, több száz esküvőt celebráltam, de most először álltam a másik oldalon. Csodálatos érzés, amelyet meg kell osztani másokkal. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy két felnőtt ember megtapasztalhassa a házasságkötést, amikor akarják. Mert a szerelem az szerelem”

– mondta Biedroń.

“Micsoda esküvő!” – írta Śmieszek a Facebookon. “Idegesek voltunk és elöntöttek az érzelmek. De dühösek is voltunk, hogy 2023-ban, Európa közepén két embert, akik szeretik egymást, nem ismer el az országuk… Hogy tisztelet és méltóság helyett többszázezer lengyel csak lenézéssel szembesül.”

Októberben Lengyelországban választások lesznek, a két politikus pedig ezzel a szimbolikus esküvővel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a mostani "tarthatatlan helyzeten" változtathatnak az emberek a szavazatukkal.

“Szavazzatok a tiszteletre, a méltóságra és az egyenlőségre!”

– tette hozzá Śmieszek a posztjában.  

A baloldali pártok társulása támogatja a buzi házasságot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató