2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Német képviselő: Ukrajnának joga van Taurus rakétákkal lecsapni Oroszországra és a Krím-félszigetre

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a Bundestag védelmi bizottságának elnöke nyilatkozta: "Putyin túlságosan fél a nukleáris fegyverek bevetésétől"A Bundestag védelmi bizottságának elnöke azt követeli, hogy Taurus rakétákat szállítsanak Kijevnek az orosz területen lévő katonai létesítmények elleni csapásokhoz.

"Most sürgősen Taurusokat kell szállítani, mert az ukrán hadsereg a cirkálórakéták célzott bevetésével jelentősen megzavarhatja [az orosz csapatok] utánpótlását" - mondta Strack-Zimmermann.

A képviselő megjegyezte, hogy nyugati támogatás nélkül Oroszország már elpusztította volna Ukrajnát, és az utánpótlás csökkentése csak távolabbra tolja a béke elérését.

Strack-Zimmermann szerint a nemzetközi jog lehetővé teszi, hogy Ukrajna orosz területen lévő katonai célpontokat is támadjon.

"Teljesen függetlenül attól, hogy hol gyártják a fegyvereket és ki szállítja azokat" - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy a német rakétacsapások jogszerűek-e orosz területen, a képviselő azt mondta: "Igen, ez magában foglalja a Krímet is, amelyen keresztül az orosz hadsereg utánpótlását szervezik".

Jegyezzük meg, hogy Németország még nem jelentette be hivatalosan a Taurus rakéták Ukrajnába való átadását. Közben a média azt sugallja, hogy az ATACMS amerikai átadása ráveheti Berlint arra, hogy Taurus cirkálórakétákat szállítson Kijevnek. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató