2024. április 12. - Gyula
EUR : 390.76
USD : 363.8
Időjárás ikon23°11°

Pankotai Lili: A kormánynak térden kellene hálálkodnia Iványi Gábornak

Szolidaritási eseményt szervezett vasárnapra a NoÁr Iványi Gábor és munkatársai mellett. Az eseményen, amit a Megbékélés Háza templom kertjében tartottak részt vett többek közt Falusi Mariann, Kerekes József, Upor László és Pankotai Lili is.

Az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) számos szegény, hajléktalan és elesett embert támogató intézményt tart fenn, azonban a NAV inkasszója miatt most már nem tudnak fizetést adni a dolgozóiknak. A szolidaritási akcióval a noÁr, illetve az eseményen résztvevők a MET jelenlegi helyzetén szerettek volna segíteni.

Az eseményen fellépett még Bródy Sándor énekes, zeneszerző is. Pankotai Lili a diáktüntetések egyik állandó szereplője arról beszélt, hogy egy keresztény kormány által vezetett országban 2022-ben tízezer ember ellen indítottak lakáskiürítési eljárást, emellett pedig másfél millión élnek mélyszegénységben.

„Iványi Gábor és munkatársai ezeket a lyukakat tömködték a kormány helyett. Ahelyett, hogy ezért térden kúszva hálálkoznának, ahelyett Iványi Gábor is megkapja a magáét, mint én is, más is”
- mondta. Kerekes József színművész József Attila Kész a leltár című versét szavalta el. Falusi Mariann Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte el, majd azt mondta, hogy jó látni, hogy sokan összegyűltek egy ilyen cél mellett. Nagy Ervin színész is énekelt, elmondta: ez volt az első dal, amit a Színművészeti Főiskolán megtanult, most az Irgalmazz, Istenemet egy közösségért énekeli el. Erdős Virág költő arról beszélt, hogy arra kérték, hogy egyik régi, pesszimista hangulatú versét szavalja el, de most a helyzet annál sokkal rosszabb, mint azt valaha gondolták.

Upor László dramaturg, a Freeszfe vezetője arról beszélt, hogy ateistaként áll ki Iványi Gábor és közössége mellett. Upor szerint a mostani rendszer a kiváltságosokat szolgálja, az elesetteket pedig megtagadja. Iványi Gábor mindenkinek megköszönte, aki részt vett a szolidaritási eseményen. „Ti mind a nagy családom vagytok” – mondta, hozzátette: szerencsésnek tartja magát, hogy „ilyen csodálatos emberek közösségéhez” tartozhat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató