2023. december 12. - Gabriella
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Több mint három tucat migránst találtak egy kisbuszban a kelénpataki határátkelőnél

Harminchét migránst találtak egy kisbuszba zsúfolva az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél vasárnap – közölte az osztrák rendőrség.

A tájékoztatás szerint a Szíriából és Törökországból származó menedékkérők között tizenegy fiatalkorú is volt. Négy embert légzési nehézségek miatt orvosi ellátásban kellett részesíteni. Egy várandós nőt férjével együtt megfigyelésre vittek Kismarton kórházába. A feltételezett embercsempészt – aki egy 30 éves afgán férfi – őrizetbe vették.

A burgenlandi rendőrség szerint a magyar rendszámú furgon délután fél egykor érkezett Ausztriába. A migránsokat őrizetbe vették “regisztráció és kikérdezés” céljából. Az osztrák rendőrség hangsúlyozta, hogy a mostani eset is jól szemlélteti a csempészbandák embertelen eljárásmódját, még akkor is, ha ezúttal nem történt súlyosabb sérülés vagy egészségkárosodás. Az idén eddig 210 embercsempészéssel gyanúsított személyt fogott el az osztrák rendőrség. Tavalyhoz képest mindazonáltal csökkent a feltartóztatott menedékkérők száma.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató