2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Az LMP a Pride-on vonagló exjobbikost támogatja Soroksáron

Bereczki Miklós a szebb múltat megélt Jobbik volt soroksári vezetője mára kiérdemelte, hogy elsőként a pártok közül az LMP jelezte: alkalmasnak tartják arra, hogy Soroksár polgármestere legyen. 

Bereczki az országos hírekbe azzal került be, hogy még jobbikosként kiment sétálgatni a Budapest Pride-ra. Akkor Szabó Balázs emiatt etikai eljárást kezdeményezett ellene, amit a párt nem indított meg - írja a Magyar Jelen.

Szabó Balázs akkor a 24-nek azt mondta, Bereczki résztvétele a Pride-on még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen nemcsak a Jobbik szellemiségével, hanem jelenkori világnézetével is.

A felvonulást követően a többek közt általa tartott „Budapest mindenkié” feliratú molinóval kapcsolatban azt írta:

Először voltam a pride felvonuláson és remekül éreztem magam, az pedig megtiszteltetés volt, hogy egy nagyon fontos üzenetet tarthattam magam előtt neves politikus társaimmal.

A pártszédelgő politikus 2019-ben természetesen már az összbaloldal jelöltjeként jutott mandátumhoz, kérdés, hogy az identitását sokadszorra átszabni kívánó Jobbik beáll-e egykori politikusa mellé, illetve, hogy Bereczki elfogadná-e a támogatást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató