2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Elfogták az ukrán hadsereg magukra hagyott csoportjait az oroszok

A RIA Novosztyi arról ír, hogy a Nyugati Hadseregcsoport 1. Gárdista Páncéloshadseregének katonái Artemovszk közelében elfogták az ukrán katonák két csoportját – ezt az orosz hírszerzés tisztje közölte. A tiszt hozzátette: az ukrán fegyveres erők 77. légi mozgó és 56. különáló motorizált gyalogsági dandárjának a katonáit ejtették fogságba.

Az egyik ukrán katona a RIA Novosztyinak elmondta: csoportját a védelmi frontvonal üres állásaiba küldték megfigyelés céljából, miközben a parancsnokság drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérte nekik. Hangsúlyozta: ennek ellenére a harcosok egyedül maradtak ott, ahol az orosz hadsereg elfogta őket.

Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette: szeptemberben az orosz csapatok több mint 17 ezer ukrán katonát és 2,7 ezer fegyvert semmisítettek meg, köztük hét amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet, 77 amerikai M777-es tüzérségi rendszert, két német Leopard harckocsit és egy brit Challenger 2-t, valamint több mint ötven Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és az Egyesült Államokban gyártott önjáró löveget, írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató