2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Taxióra átállítása miatt fogtak el két sofőrt a Budapest belvárosában tartott hétvégi razzián

Összesen 27 embert fogtak el a rendőrök a hétvégén a Budapest belvárosában tartott razziák során, volt köztük két körözött személy, másik 13-at pedig lopás, kábítószer birtoklása és csalás gyanúja miatt állítottak elő – közölte a rendőrség.

Az V., VI., és VII. kerületben szórakozóhelyeket, autósokat, járókelőket, 138 taxit és partibuszt is ellenőriztek. Taxióra átállítása miatt két sofőrt fogtak el, velük szemben csalás gyanújával indult eljárás, de ezenkívül tizenegy jegyzőkönyvet vettek fel árdrágítás, engedély nélküli személyszállítás, valamint ellenőrzés megtagadása miatt, öt járművet műszaki vizsgára rendeltek be, és nyolc más eljárás is indult.

A péntek estétől szombat reggelig tartó, több mint száz rendőr és más hatóságok bevonásával zajló komplex ellenőrzés során ellenőriztek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyet, ahonnan egy embert kábítószer birtoklása miatt állítottak elő, két emberrel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás. A belvárosi lakókat és a járókelőket zavaró utcai alkoholfogyasztás miatt tíz ember kapott figyelmeztetést, tizenkét alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ellenőrizték a belvárosban közlekedőket is, a rendőrök két ittas, egy eltiltott és két engedély nélküli autóst szűrtek ki a forgalomból, de intézkedtek tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépése, kötelező biztosítás és rendszámtábla hiánya miatt is. Egy autóst, aki nem akart megállni a rendőrök jelzésére, majd gyalog próbált menekülni, elfogtak és megbilincselve állítottak elő, mivel felmerült nála a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

Bejelentésre mentek ki egy Rákóczi úti társasházhoz pénteken, ahol a gyanú szerint az egyik lakó nejlonzacskóba tette idős kiskutyáját, és úgy dobta ki a belső udvaron lévő szemetesbe. A súlyosan legyengült, már alig élő állatot és a tulajdonos másik kutyáját állatvédők vették magukhoz. A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató