2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A Pentagon figyelmeztette a kongresszust, hogy elfogynak az Ukrajnának nyújtandó katonai segélyre szánt források

A Pentagon levelet küldött az amerikai kongresszusnak, amelyben közölte, hogy az Ukrajnának nyújtandó katonai segélyre fennmaradó pénzeszközök körülbelül hat hónapra elegendőek, feltéve, hogy a kiadások nem változnak a mostaniakhoz képest.

Erről az Associated Press számolt be.A levelet a Pentagon pénzügyekért felelős helyettes vezetője, Michael McCord nevében küldték el a kongresszus vezetőinek. 

Az Associated Press által megszerzett levél sürgeti a kongresszust, hogy pótolja az Ukrajnának szánt finanszírozást. A kongresszus a hétvégén egy rövid távú finanszírozási törvény elfogadásával elkerülte a kormányzat leállását, de az intézkedésből kikerült minden támogatás Ukrajnának az Oroszország elleni harcban.

A Pentagon szerint a kongresszus által az Ukrajnának szánt katonai szállítmányok pótlására elkülönített 25,9 milliárd dollárból 1,6 milliárd dollár maradt. Az USA-nak ezen felül még mintegy 5,4 milliárd dollárja van arra, hogy fegyvereket és katonai felszereléseket biztosítson a saját készleteiből. 

A Pentagon levele szerint a kiegészítő finanszírozás nélkül el kellene halasztani vagy csökkenteni kellene a légvédelmi rendszerek, lőszerek, drónok és felszerelések Ukrajnába történő szállítását, amelyek kritikus fontosságúak, mivel Oroszország téli offenzívára készül.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató