2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Elvált a DK-s Földi Judit, már egy Jobbikossal kavar

Megváltozott a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének neve: Ráczné Földi Judit 2023. július 31-e óta már Földi Juditként szerepel a nyilvántartásban.

A parlament.hu oldalán szúrtuk ki a változást, a képviselőasszony adatlapján fel is van tüntetve közszereplésben használt korábbi neve.

Hogy pontosan miért változott a képviselő neve, nem derült ki, ezért megkérdezték magát az érintettet, aki szűkszavúan reagált a megkeresésére.

A magánéletemben bekövetkezett változás miatt úgy döntöttem, hogy nevemet megváltoztatom. Ezzel kapcsolatosan nem kívánok többet elmondani

– írta a politikus, akinek egyébként már közösségi oldalán is rövidebb neve látható. Igaz, az oldal URL-jében még Rácznéként szerepel. 

Földi Judit március eleje óta tagja az Országgyűlésnek, beiktatása igazán emlékezetesre sikerült, hiszen pártvezetője, Gyurcsány Ferenc hosszú másodpercekig ölelte őt eskütétele után, a jelenet pedig annyira furcsa volt, hogy még Orbán Viktor is meglepetten mosolygott az egészen. Később Gyurcsány úgy magyarázta a dolgot, hogy tüntetőleg nyújtotta el ennyire az ölelést.

Nem bánkódott sokáig a képviselőasszony, információink szerint a Jobbik székesfehérvári képviselőjével, Fazakas Attilával vígasztalódik. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató