2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Medgyessy Péter: Az ellenzék nem ismeri az emberek problémáit

A volt miniszterelnök a kormány mellett az ellenzéket is kritikával illette.

Medgyessy Péter volt a vendége Rónai Egonnak az ATV egyenes beszéd című műsorában. A volt szocialista miniszterelnök többek között értékelte a közbeszéd állapotát, beszélt a volt politikai ellenfeleiről és saját tévedéseiről is. 

A válságkezelése kapcsán szóba kerültek a kormány és Matolcsy György jegybankelnök közti súrlódások, amivel kapcsolatban Medgyessy szerint

elkezdődött a válságból eredő bűnbakkeresés.

Medgyessy a beszélgetés egy pontján „volt barátjának” nevezte Parragh Lászlót, az Iparkamara elnökét, és bár Rónai Egon rákérdezett, hogy pontosan miért fogalmazott így,  a volt miniszterelnök ebbe nem szeretett volna jobban belemenni. Azzal magyarázta a dolgot, hogy az utóbbi időben sokat változott a világ, ezért a politikában sok mindenkitől eltávolodott.

Sok ember volt, akiről később kiderült, hogy nem volt a barátom. 

– fogalmazott Medgyessy Péter, hozzátéve, hogy a politikában általában se hála se elismerés nincs.

Ezt követően szóba került az is, hogy a kormány ellenfelei miért nem tudják jobban kihasználni a válság kínálta politikai lehetőségeket. Ennek okaként azt jelölte meg, 

az ellenzék nem ismeri az emberek problémáit,

ezért nem is tudnak hiteles alternatívaként megjelenni. Medgyessy szerint ezzel szemben a kormány jelentős tudást halmozott fel az utóbbi években a társadalom valós helyzetével kapcsolatban – többek között közvéleménykutatások által – ez pedig nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a mai napig stabilan képes kormányozni.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató