2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Rabosították a Mi Hazánk fővárosi elnökét, amiért lefestette az LMBTQ-padot

Toroczkai László a párt elnöke számolt be az eseményekről.

Mint ismert, Baranyi Krisztina nyáron egy LMBTQ-padot tolt bele a ferencvárosiak arcába. A Tompa utcánál volt látható a szivárványos pad, amit először a fradista majd Vékony Csongor, a Mi Hazánk fővárosi elnöke is átfestett nemzeti színűre.

Toroczkai a Twitteren írt:

Ez vérlázító: Rabosították a Mi Hazánk fővárosi elnökét, Vékony Csongort, amiért nemzeti színűre festette az elhíresült LMBTQ-padot.

A Mi Hazánk budapesti elnökétől ujjlenyomatot vett és fényképet is készített róla a rendőrség. Megdöbbentő, hogy már több hónapja egy ilyen jelentéktelen, még "ügynek" sem nevezhető eseménnyel foglalkozik a magyar nyomozóhatóság. Egyes országokban, mint például az Amerikai Egyesült Államokban vagy a velünk szomszédos Romániában, ha az országzászló színeire festenénk egy padot, elismerés járna érte. Magyarországon viszont bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt történő kihallgatás és rabosítás jár a szabad véleménynyilvánításért.

A rabosítás a rendőrségi szakzsargonban és kriminalisztikában használt fogalom, amely annyit tesz, hogy a büntetőeljárás alá vont gyanúsítottról fényképfelvétel - 3 fényképet készítenek róla - készül, tízujjas ujjnyomat lapot és tenyérlenyomatot vesznek tőle és iktatják az adatokat a bűnügyi nyilvántartásban.

Toroczkai korábban arról is írt, hogy feljelentik majd azokat, akik a nemzeti színt festik át szivárványosra. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató