2023. december 01. - Elza
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Lecsapott a rendőrség a szocialista ingatlanbotrány egyik gyanúsítottjára

Már van gyanúsítottja a Thököly úti volt MSZP-székház fillérekért történő eladásának – tudta meg a Magyar Nemzet.

Hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy személyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a potom pénzért eladott egykori Thököly úti MSZP-székház ügyében.

Kerestük a rendőrséget is, akik megerősítették információnkat. Mint írták, „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni”.

Az ingatlanbotránnyal összefüggésben – Hadházy Ákos feljelentése alapján – különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly indult nyomozás.

A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek.

Az irodaként nyilvántartott, de kilenc, lakásként használható részre bontott ingatlanért 2019 elején fizetett 143 ezer forintos négyzetméterár rendkívül jó befektetésnek tűnt a Zuglóban 2015 után meredek emelkedésnek indult ingatlanárak mellett. Tóth cége a vásárlás után ráadásul átminősíttette lakássá és felújította az ingatlanrészeket, majd lakásonként értékesíteni kezdte azokat.

Tóth korábban a Hvg.hu-nak úgy nyilatkozott az ingatlanvételről, hogy keresett rajta, de szerinte „igazából szar üzlet volt”.

Tóth Csabával kapcsolatban érdemes azt is megemlíteni, hogy ő – Horváth Csaba polgármesterrel együtt – gyanúsítottja a zuglói parkolási botránynak. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúja szerint a szocialista politikus összesen 250 millió forintnyi kenőpénzt vett át a zuglói parkolási cég egyik befolyásos volt munkatársától.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató