2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Nyolc hónapra börtönbe kell mennie egy német nyugdíjasnak, mert kritizálta a migránsokat a Facebookon

A rendőrség szerint a 87 éves nő szélsőséges és visszaeső bűnelkövető.

A németországi hatóságok elfogták azt a 87 éves nőt, aki hónapokig bujkált, miután a közösségi médiában közzétett, migránsok és menedékkérők elleni provokatív bejegyzései miatt börtönbüntetésre ítélték – írta a Remix News. A nyugdíjast hétfőn vették őrizetbe a rendőrök Rothenburgban, majd egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy letöltse a nyolc hónapos börtönbüntetését.

A nőt tavaly egy verdeni bíróság ítélte el két Facebook-bejegyzés miatt, amelyekben a Németországba újonnan érkezett személyek elleni erőszakra buzdított.

Az ítéletet egy másik, Rothenburgban működő bíróság helybenhagyta. Az idős nőnek meg kellett volna jelennie a bíróságon, de nem jelent meg, sőt több hónapra eltűnt.

A héten végül ellenállás nélkül letartóztatták otthonában. A rendőrség szóvivője nem árulta el, hogy a nő hol tartózkodott, amíg a hatóságok elől menekült. 

A hatóságok közleménye a nőt „Reichsbürger”-ként, egy szélsőjobboldali csoport tagjaként és visszaesőként jellemezte. A Reichsbürgerbewegung mozgalom nem ismeri el Németországot független államként, mivel azt a szövetségesek által a második világháború után létrehozott konstrukciónak tartja. Támogatói XIII. Henriket, a német királyi család leszármazottját akarják német császárrá koronázni. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató