2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Ukrán különleges erők szálltak partra a Krímben – állítja a hírszerzés

A jelentések szerint „veszteségeket okoztak az ellenségnek.”

Ukrán különleges erők katonái szálltak ismét partra az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten, ahol támadást hajtottak végre az ottani orosz erők ellen, majd visszavonultak – számolt be az ukrán katonai hírszerzés szerdán a Telegramon. Andrij Juszov, a hírszerzés szóvivője később az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, hogy a különleges erők csoportja „veszteségeket okozva az ellenségnek”visszavonult, bár szintén veszteségeket szenvedett. 

Folytatódik a Krím megszállását célzó különleges hadművelet” 

– tette hozzá, további részletekbe viszont nem bocsátkozott. Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzói hivatalok jelentéseiből készített szerdai összeállításában azt írta, hogy az előző nap során orosz támadások következtében Ukrajna-szerte egy civil vesztette életét és 24 sérült meg, többségük a dél-ukrajnai Herszon megyében.   

Roman Mrocsko, a herszoni katonai adminisztráció vezetője a Telegramon közölte, hogy a megyeszékhelyt, Herszon városát még reggel is ágyúzták az orosz erők, aminek következtében megrongálódott egy oktatási intézmény, egy garázs pedig lángokban állt. Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a régióbeli Beriszlav térségére az orosz erők legalább tíz bombát dobtak. 

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató