2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Bedő: A rasszista, listázó elődpárt köpönyegéből kibújt Mi Hazánknak üzenem...

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, a Mi Hazánk azzal vádolja a Momentum frakcióvezető-helyettesét Bedő Dávidot, hogy eltitkolta svéd állampolgárságát.

Novák Elődék szerint nyilvánossá kell tenni a képviselők kettős állampolgárságát, amelynek „már a megléte is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de különösen az, ha ez a tény titkos”. 

Az eset kapcsán Bedő a következőket írta hivatalos Facebook-oldalán: „A rasszista, listázó elődpárt köpönyegéből kibújt Mi Hazánknak üzenem és különösen Novák Elődnek, hogy kettős állampolgárként a magyar mellett svéd állampolgárságom is van. Ez sosem volt titok, ezért is beszéltem róla a Tranzit vitámon és ezért is említettem számtalanszor a múltban. És hogyan lettem svéd állampolgár? Nagyszüleim 1956-ban egy olyan elnyomó, autoriter rendszer ellen harcoltak, amilyet Novák Előd is szíve szerint építene, ha hatalmon lenne. A forradalom leverése után, félve a megtorlástól, pedig Svédországba menekültek. Svédország NATO-felvétele pedig magyar érdek” – olvasható a bejegyzésben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató