2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Biden aggódik, szerinte Ukrajna ihatja meg a levét a republikánus belharcoknak

Miután Kevin McCarthy republikánus házelnököt megbuktatták a saját trumpista párttársai, soha nem látott helyzet állt elő az Amerikai Egyesült Államokban. A lépés a többségben lévő republikánusok frakcióját káoszba taszította, és így a héten már biztosan nem fog összeülni az amerikai képviselőház.Amikor újságírók arról kérdezték a demokrata Joe Bident, hogy a zűrzavar kisiklathatja-e az Ukrajna támogatására szánt források növelését, az amerikai elnök a Guardian szerint így felelt:

ez komolyan aggaszt engem. Ugyanakkor tudom, hogy mindkét párt képviselőházi és szenátusi tagjainak többsége letette már a voksát az Ukrajna támogatása mellett.

Biden azt kérte a republikánusoktól, hogy hagyjanak fel a belharcokkal, és támogassák a Kijevnek nyújtott "kritikusan fontos" támogatást.

Az USA kongresszusában múlt hétvégén az utolsó pillanatban sikerült egy olyan megállapodást kötni, amivel akkor még el lehetett kerülni a kormányzati leállást, csakhogy ebben a megállapodásban nem tértek ki az Ukrajnának adható támogatás finanszírozására. Ezután következett kedden Kevin McCarthy leváltása, ami tovább bonyolította a helyzetet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató