2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Donáth Anna: Csak azokkal működünk együtt, akik mögött van társadalmi támogatottság

„Sokkal többet számít az, hogy valaki jó szándékú és tisztességes, mint az olyan készségek hiánya, amik idővel megtanulhatóak” – mondta a Momentum elnökéről, Gelencsér Ferencről Donáth Anna, a párt hazaárulója.

Donáth szerint ugyanakkor Gelencsér rendkívül sokat dolgozik pártvezetőként, ami nem látszik a nyilvánosság számára, és mint fogalmazott: az legyen a legfőbb bűne, hogy nincs karizmája.

A jövő nyári tisztújításig biztosan marad Gelencsér a Momentum elnöke, de azt nem zárta ki Donáth egyértelműen az interjúban, hogy a következő tisztújításon ne indulna el.

„2022-ben kipróbáltuk, milyen az, amikor a pártok mondják meg, hogyan kell működnie az ellenzéki együttműködésnek. Most nézzük meg, mi van, ha ezt a választók mondják meg! ” – mondta a 2024-es EP-választásról a Momentumos.

„Ha a pártok elkezdenék megkérdőjelezni az eredmények jelentőségét, az azt jelentené, hogy semmit nem tanultak 2022-ből, nem vették tudomásul a választók üzenetét, ennek pedig 2026-ban ismét bukás lesz a vége.”

Azt ígérte Donáth, ehhez a Momentum nem fog asszisztálni.

„Csak azokkal működünk együtt, akik mögött van társadalmi támogatottság. Nem kötelező politizálni, pártot alapítani. Ha a választók azt fogják üzenni, hogy a Momentumra nincs szükség, azt is tudomásul vesszük, de szerencsére azt látjuk, hogy növekszik a párt.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató