2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Lebukott Zelenszkijné: több mint egymillió dollárt költhetett New Yorkban

Nem ez az első eset, hogy pénzszóráson kapják az ukrán first ladyt.

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége 1,1 millió dollárt költhetett Cartier ékszerekre – állítja az ékszerbolt egykori alkalmazottja. Az ukrán first lady férjét kísérte el nemrég Washingtonba, hogy ott Ukrajna további pénzügyi támogatásáról győzzék meg az Egyesült Államok vezetését.

Megszólalt az egykori ékszerboltos

A New York-i ötödik sugárúton található Cartier áruház volt alkalmazottja azt mondta „megpróbáltam elvinni egy gyors körbevezetésre, de nem érdekelte”. Zelenszka látogatása a luxus butikban igen váratlanul ért véget, amikor ráförmedt az alkalmazottra.

Ki mondta, hogy szükségem van a véleményedre?”

– szólt rá a nőre, aki csak segíteni próbált neki.

Ezt követően a butik volt munkatársa szerint Zelenszka elbeszélgetett az üzletvezetővel. Az ex-munkavállalónak fogalma sincs, hogy miről folyt a beszélgetés, de másnap kirúgták a butikból. Ezután úgy döntött, hogy megosztja a bizarr találkozásról szóló történetét az Instagramon. Sikerült elcsempésznie a Zelenska vásárlásait tartalmazó blokk másolatát, miközben a butikban a személyes holmiját pakolta össze.

Korábban is vásárolt már nagyokat az ukrán first lady

Nem ez az első alkalom, hogy az ukrán elnök felesége pénzköltési szokásai miatt kerül a hírekbe. 2022 decemberében például állítólag

40 ezer eurót költött el párizsi útja során,

amely egybeesett azzal, hogy férje több pénzügyi támogatást kért az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató