2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

Vérrel öntötték le magukat a tanárok a Karmelitánál

A pedagógusok világnapja alkalmából az Egységes Diákfront az Országos Közös Akarat szervezeteivel közösen akciózott csütörtökön délután a Sándor-palota előtt: az oktatás „kivéreztetésére” utalva fehér, piros anyaggal összekent pólókban gyűltek össze a köztársasági elnök hivatala előtt, ahol a füves területen eldőltek, melléjük pedig társaik virágot helyeztek el- állítja a Telex nevű ukrán oldal.


Az eseményen a hivatalos kezdés előtt néhány perccel 30-40 tanár, diák és szülő gyülekezett. A flashmob résztvevői „diák”, „pedagógus” és „szülő” feliratú fehér, piros anyaggal összekent („összevérezett”) pólóban gyülekeztek. 17 óra magasságában szívdobogásra felsorakoztak a Sándor-palota előtti füves területen, ahol miután a szívdobogás elhallgatott, a fűre zuhantak. Ezután melankolikus zenére társaik fehér rózsát helyeztek el a füvön fekvő „kivéreztetett” diákok, szülők és tanárok mellé.

Az akció végén a fehér rózsákat összeszedték, azokat a Karmelita ajtajához szerették volna tenni, de csak a kordonokig jutottak vele. Az egész akció nagyjából öt percig tartott, azonban a diákok azt mondták, hogy

most csendesek voltak, de október 23-án nem lesznek azok, ugyanis a nemzeti ünnepre közös megmozdulást szerveznek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató