2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kormányzati megszorítások ellen kezd aláírásgyűjtésbe a Momentum

A Momentum országos aláírásgyűjtésbe kezd az Orbán-kormány megszorításai ellen – jelentette be egy sajtótájékoztatón a párt két politikusa, Donáth Anna a Bedő Dávid.

„Egyre jobban mélyül a megélhetési és gazdasági válság Magyarországon, nem véletlen, hogy háromszor akkora az infláció, mint az eurózóna összes többi országában. Hiába tagadják, ez a Fidesz hibája, az ő hibájuk” – mondta Donáth Anna, a párt EP-képviselője. Szerinte most már napról napra egyre nehezebb helyzetbe kerül a középosztály is Magyarországon.

„Újabb megszorításokat vezetnek be, ami csak azért, mert nem nevezik megszorításoknak, attól még konkrétan erről van szó”

– mondta.

Donáth szerint egy év alatt közel ötven megszorítást vezettek be: idetartozik a jövedéki adó emelése, a gyógyszergyártó cégek különadója, de azt is a megszorítások közé sorolta, hogy elvették a tápszerek állami támogatását.

Hozzátette: az elmúlt hetekben azért kezdtek plakátkampányba is, hogy erről ott is felvilágosítsák az embereket, ahova csak a propaganda jut el. Azt szeretnék, ha a kormány felelősséget vállalna a tetteiért, ezért kezdtek a megszorítások elleni tiltakozó kampányba.

Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy az országot járva azt tapasztalták, hogy az embereknek igényük van arra, hogy az elégedetlenségük eljusson a kormányhoz. „Épp ezért a következő hetekben országos aláírásgyűjtő kampányba kezdünk, amit kiegészítünk lakossági fórumokkal” – mondta. Több száz településre látogatnak majd el, köztük a „legfideszesebb” faluba és Felcsútra is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató