2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

Őrizetbe vették a varsói csapat két futballistáját Hollandiában, sürgős diplomáciai lépéseket követel a lengyel kormányfő

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök „sürgős diplomáciai lépéseket” követel, miután a Legia Varsó két futballistáját őrizetbe vették a holland AZ Alkmaar csapata elleni csütörtöki, idegenbeli Konferencia Liga mérkőzésen elszenvedett vereség után.

A BBC cikke szerint Radovan Pankovot és Josue Pesqueirát a holland rendőrség a biztonságiakkal való szóváltást követően szállította le a csapatbuszról, nekik Hollandiában kellett maradniuk. A holland rendőrség megerősítette, hogy egy 28 éves szerb és egy 33 éves portugál férfit vettek őrizetbe a mérkőzés után szabálysértés gyanújával.

„Utasítottam a lengyel külügyminisztériumot, hogy sürgős diplomáciai lépéseket tegyen az éjszaka történtek ellenőrzése érdekében. A lengyel játékosokkal és szurkolókkal a törvényeknek megfelelően kell bánni”

– mondta Morawiecki. 

A mostani meccs előtt a kezdőrúgást megelőzően rohamrendőröket vetettek be, amikor a Legia szurkolóinak egy csoportja megrohamozta a főbejáratot. „Egy rohamrendőr elvesztette az eszméletét az akció során. A kezelés után a kolléga nem tudta folytatni a munkát” – áll a holland rendőrség közleményében.

A holland rendőrség szerint sok lengyel szurkoló jegy nélkül ment be a stadionba. A holland rendfenntartók szerint a Legia szurkolói több gumibotot és paprikasprayt is elvettek a rohamrendőröktől. „Ez azt jelentette, hogy sok vendégszurkoló belépőjegy és ellenőrzés nélkül jutott be a vendégszektorba” – írták.

Az AZ Alkmaart júliusban 80 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta az európai szövetség (UEFA) a szurkolóinak a West Ham elleni májusi Európa Liga-elődöntő visszavágóján tanúsított viselkedése miatt.

Akkor az AZ szurkolói megtámadtak egy olyan területet, ahol a West Ham játékosainak barátai és családtagjai ültek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató