2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

„A woke ideológia már Izraelbe is beszivárgott”

European Pro–Israel Summit néven rendez konferenciát október 9-én a Néprajzi Múzeumban az Alapjogokért Központ, amelyen olyan neves előadók gondolatait hallhatják az érdeklődők, mint például Maayan Samun, a kneszet házelnöke.

A Netanjahu-kormány és Izrael jövője szekció egyik vendége az Im Tircu befolyásos izraeli jobboldali szervezet vezérigazgatója, Matan Peleg lesz, aki a konferencia előtt a Magyar Nemzet kérdéseire is válaszolt.

Az elmúlt években bővült a világ konzervatívjait összekötő szálak köre

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Matan Peleg, az Im Tircu izraeli jobboldali szervezet vezérigazgatója, az Alapjogokért Központ jövő heti eseményének meghívott előadója.

A European Pro–Israel Summit célja elősegíteni a Magyarország és Izrael közötti szövetség további mélyítését, új partneri kapcsolatok kiépítését. A rendezvényt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitja meg október 9-én.

Az Im Tircu jobboldali szervezetet 2006-ban alapították Izraelben azzal a küldetéssel, hogy segítse a cionista értékek érvényesülését és küzdjön a külföldről finanszírozott NGO-k és az általuk beszivárgó ideológiák ellen.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva a vezérigazgató kifejtette:

Az évek során a konzervatívok közös nevezője az volt, hogy mindannyian antiimperialisták voltak. Mindegyikük egy olyan független országban akart élni, amely megőrzi a helyi kulturális örökséget, miközben haladást ér el és integrálódik a határtalan globális világba. Egyrészt szabad életet akartak élni, másrészt pedig megőrizni az elődök örökségét, akik megteremtették az általunk ismert civilizációt. 

Az elmúlt években azt látjuk, hogy a konzervatívok olyan értékek védői is lettek, amelyeket korábban mindenki eleminek és alapvetőnek tekintett.
A jelenségre példaként hozta fel a családszerkezet fontosságát, a családi értékek megőrzését, valamint a férfi és női nemek identitásának megőrzését a veszélyes irányzatok vezetőinek e lényeges különbségek elmosására irányuló szándékos törekvéseivel szemben. Mindehhez társul még a terrorizmus és a Nyugatot karddal kiirtani kívánó kultúrák jelentette kihívás.

Peleg szerint a woke ideológia már Izraelbe is beszivárgott. − Talán kevésbé intenzíven, mint az Egyesült Államokban érezhető, de mindenképpen jelen van − véli. − Nemrégiben tanúi lehettünk egy nagyon súlyos, szinte önellenes antiszemita támadásnak, amelyet szélsőbaloldali elemek követtek el Tel-Avivban az ortodox zsidók ellen; ez a woke kultúra nagyon szembetűnő jele, amely gyűlöl minden zsidó−keresztény szimbólumot. Az LMBT-szférában is kísérletet tesznek arra, hogy az Egyesült Államokból túlzott kényszertrendeket importáljanak − sorolja a jeleket Peleg.

Hajlok arra, hogy egyetértsek Orbán miniszterelnök kijelentésével

− zárta gondolatait Matan Peleg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató