2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

Kamu Geri két helyettesét is elveszítheti

Két helyettese nélkül indulhat újra Karácsony Gergely a főpolgármesteri posztért.

A lap értesülései szerint Kerpel-Fronius Gábor társadalmi részvételért felelős főpolgármester-helyettes polgármester-jelöltként fut neki a jövő évi választásoknak, méghozzá az ellenzék számára meglehetősen nehéz terepnek számító V. kerületben. A lap szerint már voltak erről pártközi egyeztetések, de az indulást csak a jövő héten jelentenék be.

A Momentum azt közölte, hogy

„csak az eddig bejelentett polgármester-jelöltjekről tudnak információval szolgálni, Kerpel-Fronius Gábor indulásáról hivatalos tájékoztatással nem rendelkeznek”.

A főpolgármester-helyettes pedig azt közölte, hogy csak a bejelentés után osztaná meg ezzel kapcsolatos gondolatait.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes viszont megerősítette, hogy az MSZP európai parlamenti listavezetőjeként az Európai Unióban folytatná. Ugyanakkor egyelőre erről nincs hivatalos döntés, mivel még a párton belüli jelölési folyamat sem indult el. A szocialista politikus azt mondta a Népszavának, hogy örömmel vállalná a feladatot, ha a párt bizalmat szavaz neki. Az EU ismerős terep a számára, hiszen már évek óta dolgozik a Régiók Európai Bizottságában. Az „önkormányzatok parlamentjeként” működő testület alelnöke, ő vezeti a Klíma- és Energia Szakbizottságot, továbbá az Európai Szocialisták Pártjának elnökségi tagja is.

„Az EP képviselőség főállás, így a főpolgármester-helyettességgel együtt nyilvánvalóan nem látható el. Ha az MSZP engem jelöl és mandátumot szerzek, akkor Brüsszelben folytatom”

– mondta Tüttő Kata, aki 2002 óta tagja Fővárosi Közgyűlésnek, ebben a ciklusban pedig főpolgármester-helyettes.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató