2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Putyin: „Az európaiak könyörtelenül kitépik keresztény gyökereiket” - Videó

Az orosz elnök szerint „Európa, amely már régen elvesztette szuverenitásának egy jelentős részét, kénytelen volt a szuverén szolgájává válni”.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy Vlagyimir Putyin is részt vett a Valdaj Klub éves ülésén. Stier Gábor, a www.moszkvater.com főszerkesztője a helyszínen kérdezte az orosz elnököt.

"Hiszem és tudom, hogy az Egyesült Államok volt az, aki kirobbantotta az ukrajnai válságot”

És ez nem a véletlen műve volt. Mi a következmény? Európa, amely már régen elvesztette szuverenitásának egy jelentős részét, kénytelen volt a szuverén szolgájává válni és végrehajtani annak politikáját: átállni az Oroszország elleni szankciók, korlátozások politikájára” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin szerint mindennek a következménye már tisztán látható:

az európai gazdaság versenyképessége a mélybe zuhant, míg fő vetélytársuk, az USA gazdasági versenyképessége „drámaian növekedett”.

Hozzátette: „A szuverenitásuk egy részének saját maguk általi elvesztésének következtében önnön kárukra kellett döntéseket hozniuk.”

Az európaiak elpusztítják a keresztény kultúrán alapuló gyökereiket, azokat egyszerűen könyörtelenül kitépik” – húzta alá az orosz elnök válaszában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató