2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Túszokat ejtett a Hamász, húsznál is több helyen folynak a harcok

Csapatokat vezérel a határhoz Izrael
 
Az Izraeli Védelmi Erők legfőbb szóvivője megerősítette, hogy a Hamász terroristái izraelieket ejtettek túszul a Gázai övezetben. Sajtótájékoztatóján Daniel Hagari azt mondta, hogy izraeli katonák is meghaltak a harcokban, de a túszok és a megölt katonák számáról nem közöl adatokat. Közölte, hogy négy hadosztályt telepítenek a gázai határhoz a már ott állomásozó 31 zászlóaljhoz.

Az Izraeli Védelmi Erők csapást mértek két lakóépületre Gázában
 
Az Izraeli Védelmi Erők csapást mértek két lakóépületre Gázában, amelyekben a Hamász raktárát sejtették. „A Hamász terrorszervezet szándékosan helyezi el eszközeit a civil lakossághoz közel” – közölte az IDF. A csapást megelőzően előre figyelmeztették az épületben tartózkodókat, hogy hagyják el az épületet. A Hamász azt közölte, hogy válaszul újabb rakétákat lő ki Tel-Avivra.

A Hamász túszokat ejtett a Gázai övezetben
 
Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője megerősítette, hogy a Hamász izraelieket ejtett túszul a Gázai övezetben. Daniel Hagari szerint még mindig 22 helyen folynak harcok, többek között Be'eriben és Ofakimban is történt túszejtés. Az izraeli erők a gázai határon lévő összes várost átvizsgálják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató