2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A tel-avivi repülőtéren rekedt 120 roma, többeknek elfogyott a pénze és éheznek

Egy 120 fős roma turistacsoport 87 tagja rekedt Izraelben, a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren – írja az rtl.hu.

Ifj. Rostás-Farkas György, a Roma Szeretetszolgálat elnöke arról beszélt a lapnak, hogy a szombat hajnali támadások után felvették a kapcsolatot a tel-aviv-i magyar nagykövetséggel, a turisták védelmét és hazaszállítását kérték. A konzulátus képviselője kiment hozzájuk a szállodába, ahonnan rendőri-katonai kísérettel elvitték őket a reptérre. Az esti járatot azonban törölték, így mostanáig nem tudtak hazautazni Magyarországra.

„Olyan helyzet állt elő, hogy nagyon sokan nem tudnak már élelmet és vizet venni maguknak, mert elfogyott a pénzük. A konzul azt mondta nekik, hogy saját magukról kell gondoskodniuk, pedig nagyon sokan már a repülőjegyüket sem tudják megvenni” – mondta Roma Szeretetszolgálat elnöke.

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos az rtl.hu cikke szerint később közvetlen anyagi támogatást küldött a repülőtéren ragadt magyarországi turistáknak.

Vasárnap reggel keresték a Roma Szeretetszolgálat elnökét, hogy a fejleményekről érdeklődjenek. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket mi is.

Szombat kora reggel nagyszabású rakétatámadást indított a Hamász Izrael ellen. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, háborúban állnak, és kemény választ ígért.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató