2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Spanyolország: 24 óra alatt több mint 900 migráns érkezett a Kanári-szigetekre

Ezek az új érkezők éppen akkor érkeztek, amikor az európai vezetők a dél-spanyolországi Granadában találkoztak, ahol az egyik fő téma a bevándorlás volt.

A tengeri mentőszolgálatok előzetes jelentése szerint

október 6-án, pénteken legalább 908 migráns érkezett tíz csónakban a spanyol Kanári-szigetekre a világ egyik legveszélyesebb migrációs útvonalán keresztül.

A tengeri mentőszolgálatok szerint részletesen öt csónakot 526 emberrel a fedélzetén vettek át El Hierro szigetén, a Kanári-szigetek legnyugatibb részén. Három másik hajót Gran Canaria szigetére, kettőt pedig Tenerife szigetére vittek, így összesen 908 embert.

Az esti órákban két másik hajó "körülbelül" 150 emberrel a fedélzetén már úton volt El Hierro felé - tette hozzá a mentőszolgálat szóvivője, miközben végleges adatokra várt.

A mentőszolgálatok szerint a szubszaharai Afrikából származó migránsokat a hatóságok fogadták be, akiknek már hetek óta szembe kell nézniük az Afrika északnyugati partjainál fekvő szigetcsoportra érkezők számának ugrásszerű növekedésével. Kedden 280 migráns érkezett egyetlen hajó fedélzetén El Hierróba, ami a tengeri mentőszolgálatok szerint az eddigi legmagasabb számú utas, aki egyetlen hajóval érkezett.

A 11 ezer lakosú kis szigetre az elmúlt héten több mint 1200 migráns érkezett.

E tömeges érkezés miatt a spanyol hatóságok csütörtök este csaknem 500 migránst szállítottak át a hatóságok által túlterhelt El Hierro szigetéről Tenerifére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató