2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Dániel Péter: Sokan aggódnak értünk, de jól vagyunk

A Facebookon üzent az Izraelben élő hungarofób kamuügyvéd.

Dániel az alábbiakat írja:

A Sátoros Ünnep, azaz a Sukkot utolsó napján (Simchat Tóra) súlyos terrortámadások sora érte Izraelt. Több, mint 5 ezer rakétát lőttek ki hazánkra, ejtőernyős terrorista egységek törtek be Izrael területére, sajnos már 600-nál is több halálos áldozat és több, mint 1.800 sérült van, több tucat izraeli állampolgárt, közöttük civileket és katonákat pedig túszul ejtettek és elraboltak a HAMASZ terrorszervezet kegyetlen bűnözői.

Az Izraeli Véderő már visszavágott és egyre több az áldozat az ellenséges erők oldalán is. Nálunk Eilaton teljes a csend és nyugalom, itt nem voltak légiriadók sem. Köszönjük szépen a sok kedves aggódó üzenetet, de mi a feleségemmel együtt jól vagyunk! Egyébként ma reggel voltunk vért adni és már jelentkeztünk a polgári védelem helyi, illetékes parancsnokságán, hogy szükség esetén önkéntesként is tudjunk majd segíteni! (Én a parti őrség figyelő szolgálatához kértem magam, mint önkéntes. A 2014 nyarán lezajlott "Erős szikla" hadművelet során is önkéntes voltam a polgári védelemnél, akkor fecskendő kezelőként egy tűzoltó brigádban.)

Tudomásom szerint az áldozatok között nincs magyar származású turista és olyan izraeli állampolgár sem, aki Magyarországról alijázott.  Az áldozatok családjának őszinte részvétünk! Baruch dayan ha'emet!

Üdvözlet Izraelből: a Dániel házaspár, dr. Dániel Andrea és Péter

Utóirat: Izrael Állam és az Izraeli Véderő (IDF) meg fogja fékezni ezt az aljas támadást is! Legyőzzük ellenségeinket! Izrael népe él és élni fog!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató