2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

„Hát jó, b*sszus” – kezdte a felszólalását egy momentumos képviselő

Környezetvédelem, akkumulátorgyárak, határvédelem, vendégmunkások, nyugdíjemelés, rezsiemelés, európai korrupció – ezek voltak a hétfői parlamenti ülés napirend előtti felszólalásainak legfontosabb témái.

Az ülés azzal kezdődött, hogy a hétvégén elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnökről emlékeztek meg; az Országgyűlés tagjai néma felállással fejezték ki tiszteletüket.

A nap fénypontja azonban a momentumos Lőcsei volt:

Hát jó, b*sszus

– kezdte a felszólalását a momentumos Lőcsei Lajos („Hú, ezt nagyon elb*sztam!” – fejezte be egy felszólalását nemrégiben Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője), aki a képviselők és helytartók különbségéről beszélt, utóbbiak szerinte „Orbán önös politikájának végrehajtói”. Arról beszélt, hogy az alsózsolcaiak nem kérnek az akkumulátorgyárból, és a választókerület fideszes képviselője, Csöbör Katalin nem kérte ki a helyiek véleményét, a korábbi lakossági fórumokra nem ment el, egy október elejei fórumon pedig mellébeszélt, ködösített, miközben 3100 aláírás gyűlt össze az akkuberuházás ellen.

Mit csinált a 3100 aláírással, kinek képviseli az érdekeit? – tette fel a kérdést Lőcsei Lajos.

Dömötör Csaba államtitkár emlékeztetett rá, hogy Csöbör Katalin többször is választást nyert, ugyanakkor a Momentum még nem nyert kormányzati pozíciót, és annak jó oka van.

Kit képviselnek Önök?

– kérdezett vissza az államtitkár, aki hozzátette: a külföldi támogatások beépültek az ellenzék minden egyes állásfoglalásába, és ezért szerénységet kérne a helytartó szó használata miatt.

Dömötör Csaba elmondta: a kormány azért dolgozik, hogy minden térségben olyan beruházások legyenek, amelyek munkahelyeket teremtenek. Szerinte a történészek dolga lesz, hogy pontosan mikor is lett a baloldal munkaellenes.

Azt is mondta, hogy „nincs új a dolláros nap alatt”, az ellenzék a külföldi érdekek helytartója.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató