2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Két tinédzsert rabolt ki a villamoson, nyolc év börtönt kapott

Fenyegette őket, pénzt követelt, a kabátjukat is megrángatta a büntetett előéletű férfi.

Nyolc év börtönt szabott ki a bíróság azzal a férfival szemben, aki két tizenéves fiút is kirabolt a budapesti 6-os villamoson – közölte az ügyészség.

A férfi tavaly novemberben, a Móricz Zsigmond körtér megállójában figyelt fel a két kiskorúra. A villamoson leült velük szemben, közel hajolt hozzájuk, és felszólította őket, hogy adjanak neki 2600 Ft-ot, mert kábítószert akar vásárolni. A fiúk a fenyegetés hatására megijedtek, ezért egyikük adott 160 Ft-ot a vádlottnak. Ő azonban a sértett kabátjának zsebeit tapogatva, további pénz átadását követelte. A fiú ezért további ezer forintot adott át a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála.

A megfenyegetett fiatal végül a következő megállónál le tudott szállni a villamosról, de erre barátjának már nem volt ideje, mert a jármű közben elindult. A rabló hozzá is odalépett, és fenyegetni kezdte.

A fiú átadott 150 Ft-ot a férfinak, aki azonban ezt kevesellte, és még több pénzt követelt, miközben beszorította a sarokba, és a zsebeit tapogatta. Ekkor azonban a jármű mozgása miatt a vádlott kibillent az egyensúlyából, amit a fiú kihasznált, és a támadóját megkerülve, az ajtóhoz ment. A vádlott megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a sértettnek sikerült leszállnia.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű, 23 éves férfit két rendbeli rablás bűntettével vádolta. A Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki, 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy korábban, más ügyben kiszabott 2 év, felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató