2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Trump fia szerint a következő nagy konfliktus helyszíne Tajvan lesz

Az USA-ban felfedték, hol kezdődhet még egy nagy konfliktus.

A következő globális konfliktus Tajvanon törhet ki – közölte Donald Trump volt amerikai elnök fia, Eric.

„Tajvan a következő”

– írta a közösségi médiában.

Véleménye szerint a világ minden nagyobb fegyveres konfliktusa az Egyesült Államok gyengeségének a következménye.

Szombaton nagyszabású rakétatámadás érte Izraelt a Gázai övezetből. Az IDF sajtószolgálata közölte, hogy több mint háromezer lövedéket indítottak útnak. Ezenkívül a Hamász harcosai hatalmas rakétatámadások után behatoltak az ország déli részén fekvő határ menti területekre.

A palesztin mozgalom katonai szárnya szombaton bejelentette az Al-Aqsa Flood hadműveletet Izrael ellen. Az izraeli védelmi erők bejelentették a Hamász elleni Vaskardok hadművelet elindítását a Gázai övezetben. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a nemzethez intézett beszédében azt mondta, hogy az ország háborús állapotban van, és elrendelte a tartalékok széles körű mozgósítását.

A helyzet Tajvan körül is eszkalálódott, miután Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök 2022 augusztus elején a szigeten látogatott . Kína, amely a szigetet egyik tartományának tekinti, elítélte a látogatást, mivel ebben a lépésben Washington támogatja a tajvani szeparatizmust, és nagyszabású hadgyakorlatokat hajtott végre. Hszi Csin-ping kínai elnök november közepén találkozott Joe Biden amerikai elnökkel az indonéziai G20- csúcstalálkozón, és azt mondta neki, hogy Tajvan a kínai-amerikai kapcsolatok vörös vonala, „amelyet nem szabad átlépni” . Biden pedig megerősítette Washington elkötelezettségét az "egy Kína" elv mellett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató