2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A német tanár el akarta venni a palesztin zászlót az arab diákjaitól - összeverték

Egy berlini-neuköllni középiskolában hétfőn verekedés volt egy tanár és két diák között. Amint azt a rendőrség közölte, állítólagos ütésváltás történt egy 61 éves tanár és egy 15 éves diák között, miután egy másik diák palesztin zászlót lengetett az Ernst-Gymnasium iskola udvarán.

A tanár a gyanú szerint szidta a 14 éves fiút, és megpróbálta elvenni tőle a palesztin zászlót. A rendőrség szerint a 15 éves diák ekkor megfejelte a tanárt, majd a tanár megpofozta. A diák ezután a 61 éves férfit hasba rúgta. Reggel 9 óra 30 perckor a helyszínre hívták a rendőröket, akik kivizsgálták a testi sértés miatti kölcsönös büntetőfeljelentéseket.

A rendőrség szóvivője szerint senkit nem tartóztattak le.

Videón az incidens:

A diákokat a hét végéig felfüggesztették

„Jelenleg részletesen vizsgáljuk a folyamatot, és intenzív megbeszélések folynak” – jelentette be az Oktatási, Ifjúsági és Családügyi Minisztérium. „Egy dolog világos: a tanárok nem lehetnek sértődékenyek vagy akár erőszakosak a tanulókkal szemben. 

„A szóváltásba keveredett két diák, akik a gyanú szerint bántalmazták a tanárt, kezdetben a hét végéig felfüggesztik, és osztálykonferenciát is terveznek” – folytatta az oktatási adminisztráció. „A legfontosabb feladatunk az iskolai béke biztosítása. Nem fogjuk eltűrni az Izrael elleni terrortámadások jóváhagyását iskoláink udvarán." 

Hétfő reggel a szenátus adminisztrációja már küldött egy e-mailt a berlini iskolavezetésnek, amelyben a Hamász Izrael elleni támadása miatt aggodalmát fejezték ki, hogy "az Izraelhez köthető nyilvánvaló vagy lappangó antiszemitizmus szerepet játszik egyes diákok körében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató