2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Donáth: Ritkán ilyen nyilvánvaló a kormányzati gonoszság

A Facebookon posztolt a Momentumos hazaáruló, aki az Európai Bizottsághoz fordult.

Donáth Anna a következőket írta:

„Ritkán ilyen nyilvánvaló a kormányzati gonoszság: Iványi Gábor egyháza már nem tudja fizetni az alkalmazottait a NAV-elvonások miatt, így hamarosan akár teljesen tönkre is mehetnek. Az Európai Bizottsághoz fordultam, hogy sürgősen segítsenek megmenteni a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget. Azt a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget akarják ezzel tönkretenni, amelyik pont a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek segít: hátrányos helyzetű fiataloknak, hajléktalanoknak, nehéz helyzetben lévő időseknek. 

Teszik ezt az ország legelmaradottabb térségeiben, élelmiszercsomagokkal, ruhaadományokkal, mindennel, amire épp szükség van. Akár humanitárius katasztrófához is vezethet a segítő hálózatuk felszámolása.Nem túlzás azt mondani: Iványiék konkrétan közszolgáltatást látnak el, az állam feladatait végzik az állam helyett. A tevékenységük pedig ma mindennél fontosabb, amikor éppen szociális válság sújtja az országot, az állam pedig a szociális terület és az egészségügy után az oktatás területéről is gyakorlatilag kivonult.  

Iványi Gábor ma reggel levélben fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, Vera Jourovához, hogy ismertesse a helyzetet. Őt támogatva én is a Bizottsághoz fordultam, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a Testvérközösség érdekében. A magyar állam ugyanis alkotmánybírósági és európai emberi jogi döntés ellenére sem hajtja végre a kötelezettségét, és nem ismeri el egyházként a minden feltételt teljesítő MET-et. Álljunk ki Iványi Gáborék mellett, és ne hagyjuk, hogy a kormányzati gonoszság győzzön.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató