2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

"Egy napon téged is lelőnek majd! Meg fogsz halni!" - A közösségi médiában támadták meg az izraeli kormányfőt a törökök

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy videót tett közzé a gázai robbantásokról a közösségi médiában „X”, és a következő felirattal látta el: „Folytasd minden erőddel”.


Erre reagálva Törökország oktatási miniszterhelyettese Netanjahuhoz fordult:

"Egy nap téged is lelőnek. Meg fogsz halni."

Erdogan kijelentette, hogy ami a Közel-Keleten történik, az inkább hasonlít tömeggyilkosságra, mint háborúra

"A gázai szektor elleni aránytalan, minden erkölcsi indokot nélkülöző erő alkalmazása Izraelt teljesen nemkívánatos helyzetbe hozhatja a világ színpadán. Ez a gyalázatos módszerekkel folytatott konfliktus nem háború, hanem tömeggyilkosság"

- mondta a parlamentben tartott beszédében.

Ankara szorgalmazza Palesztina állam létrehozását. Vlagyimir Putyin is megszólalt a konfliktussal kapcsolatban. Kadirov csecsen vezető is a palesztinok mellett állt ki.

Megjegyzendő, hogy az Európai Unió ellenezte Gáza blokádját, és humanitárius folyosók megnyitását szorgalmazta, hogy a zónát elhagyni kívánók legyenek.

Korábban Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője azt mondta, hogy  az izraeli hatóságok egyes Gázai övezettel kapcsolatos döntései ellentmondanak a nemzetközi jognak.

Mint ismert, 2023. október 7-én Izraelt hatalmas rakétatűznek vetették alá a Gázai övezetből. A Hamász palesztin csoport magára vállalta a felelősséget, és több izraeli közösséget is birtokba vett a Gázai övezet közelében.

Ezt követően az izraeli katonai-politikai kabinet hadat üzent - először az 1973-as jom kippuri háború óta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató