2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Hatalmas tűz ütött ki a londoni Luton repülőtéren

Tűz ütött ki szerdára virradó éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig felfüggesztették a légi forgalmat.
Az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air légitársaság közlekedtet napi több menetrendszerű járatot Lutonra, és az első ezek közül reggel indul.

A TŰZOLTÓSÁG BESZÁMOLÓJA SZERINT AZ UTASCSARNOK KÖZELÉBEN LÉVŐ KETTES SZÁMÚ PARKOLÓHÁZ FELSŐ SZINTJÉN GYULLADT KI EGY JÁRMŰ, ÉS A LÁNGOK GYORSAN TOVÁBBTERJEDTEK SZÁMOS MÁS AUTÓRA.

A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vesz részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, és a felső épületszerkezet jelentős területen beomlott.

A TŰZOLTÓK AZON DOLGOZTAK, HOGY A TŰZVÉSZ NE TERJEDJEN ÁT A REPÜLŐTÉR BELSŐ TERÜLETÉRE.

A repülőtér hajnali közleményében az áll, hogy Luton teljes légi forgalmát brit idő szerint szerdán déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

A MENTŐK NÉGY TŰZOLTÓT ÉS EGY REPÜLŐTÉRI ALKALMAZOTTAT FÜSTMÉRGEZÉS MIATT KÓRHÁZBA SZÁLLÍTOTTAK.

Luton a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike, tavalyi utasforgalma meghaladta a 13 millió főt. A repülőtéren az utóbbi években jelentős fejlesztési és bővítési beruházásokat hajtottak végre, és ekkor épült a most részben leégett új parkolóház is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató