2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Zelenszkij szolidaritása jeléül Izraelbe szeretne látogatni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a gázai harcok közepette Izraelbe akar látogatni, hogy szolidaritását fejezze ki az országgal - közölte az Axios.

Zelenszkij hivatala hivatalos megkeresést küldött az izraeli miniszterelnök hivatalának, amelyben a látogatás koordinálását kérte. A lap szerint az erről szóló tárgyalások előzetesek, és még nincs időpont a látogatásra.

Zelenszkij szerdán újságíróknak elmondta, hogy az orosz invázió első napjaiban kulcsfontosságú volt, hogy Ukrajna ne érezze magát egyedül, és a nemzetközi támogatás sokat segített.

"Ezért is kérek minden vezetőt, hogy látogasson el Izraelbe, és mutassa ki támogatását az embereknek. Nem valamilyen intézményekről beszélek, hanem a terrortámadásoktól szenvedő és ma haldokló emberek támogatásáról" - mondta Zelenszkij, miután Brüsszelben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral.

Zelenszkij hivatala és az izraeli miniszterelnöki hivatal nem kívánt nyilatkozni.

A Hamász szombati támadása óta Zelenszkij nyilvánosan erőteljesen támogatta Izraelt, és a Hamászt támadását Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziójához hasonlította.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató