2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Lecsaptak Elon Muskék a Hamász-támogatókra

Tisztogatásba kezdett az X.

Az X közösségi felület több száz „Hamászhoz kötődő fiókot” távolított el, és több tízezer poszt eltávolítására vagy megjelölésére tett intézkedéseket az Izrael elleni támadás óta – közölte a korábban Twitter néven ismert portál vezérigazgatója, Linda Yaccarino csütörtökön.

Továbbra is azonnal reagálunk a világ minden tájáról, köztük az uniós tagállamokbeli bűnüldöző szervektől érkező megkeresésekre”

– írta Yaccarino szerdán Thierry Breton az Európai Bizottság belső piacért felelős tagjának címzett, a X-en közzétett levelében.

Breton kedden felszólította a közösségi vállalat tulajdonosát, Elon Muskot hogy foglalkozzon a platformot elárasztó, a Hamász palesztin iszlamista csoporthoz kötődő dezinformációval annak érdekében, hogy az X megfeleljen az újonnan megalkotott európai uniós online tartalomszabályzásoknak.

„Arra kérem, hogy sürgősen bizonyosodjon meg arról, hogy a rendszere hatékonyan működik, és a meghozott válságintézkedésekről mihamarabb számoljon be a csapatomnak”

– írta Breton az X-en is közzétett, Musknak küldött levelében. Breton bejegyzésére válaszolva Musk elmondta, hogy vállalata irányelvei szerint minden lépésük nyilvános és átlátható.

Kérem, sorolja fel az X-en közzétett, Ön által említett jogsértéseket, hogy a nyilvánosság számára is jól látható legyen” – mondta Musk. „Ön jól ismeri a felhasználók – és a hatóságok – jelentését a hamis tartalmakról és az erőszak dicsőítéséről. Önökön múlik, hogy bebizonyítsák, állják a szavukat ” – válaszolt Musknak Breton. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) néven ismert online tartalomszabályozás előírja az X és más nagyobb online platformok számára, hogy távolítsák el az illegális tartalmakat, és hozzanak intézkedéseket a közbiztonságot és a közbeszédet fenyegető kockázatok kezelésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató