2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

Parti Nagy Lajos: Orbán diktatúráját szolgálják, a goebbelsériát nyomatják, egyre intenzívebben

Az író a hungarofób HVG-ek picsogott.

Parti Nagy Lajos 70 éves, a Magvető pedig Hadd legyek hűs címmel ad ki egy kötetet, amelyben az összes verse szerepel. A kerek születésnap és a könyv apropóján készült vele interjú a HVG-ben, amelyben elmondta, hogy „egy nehezen haladó, hosszú próza, bizonyos fokig családtörténeten” dolgozik, de közben számolnia kell azzal is, hogy „az ember kétségbeesetten igyekszik szorgalmat mutatni saját magának, de nem mindig magától értetődő odaülni a géphez.”

A nyilvánosságban heverő abszurdot „fantasztikus írói anyagnak” nevezi, de úgy véli, látni kell azt is, hogy hiába kellene megbuktatni ezt a rezsimet, Magyarországon jelenleg nincs erő, amely radikális változást tudna létrehozni. Ahogy Parti Nagy az interjúban fogalmaz: „Azt hiszem, e maffiaállam nem Magyarország belügyeként fog megdőlni, és abból majd jól nem lehet kijönni. Fogalmam sincs, hogyan. Úgy látom, a dicsőséges nagyurak minden veszélyérzete elmúlt, bár lehet, hogy némi félelem jele ez a militáns fütyürészés a pincében. Ezt a rezsimet nagyon megszívta Magyarország. Lehet okokat, felelősöket keresni, de minél színesebb és rikítóbb a NER-valóság, illetve a NER-jövő, annál sötétebb lesz.”

Annak firtatására, hogy hogy lehet ennyi megvezethető ember, Parti Nagy Lajos azt mondta: „Hát úgy, hogy a nyilvánosság túlnyomó része katonásan, rezzenéstelenül a rezsimet, Orbán diktatúráját szolgálja. S van pénz, hogy ezt a goebbelsériát nyomassák, egyre intenzívebben.”

Az interjúból kiderül az is, hogy a fóliázás egy lépésre van a NER-csadortól, és az is, hogy „alkohol helyett jó lenne néha elszívni egy füves cigarettát.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató